به گزارش مهر، سازمان مدیریت صنعتی پس از رتبه بندی 400 شرکت بزرگ و 100شرکت برتر ایران(IMI-100) شرکت های منتخب را از زوایای مختلف با شاخص های متعدد اقتصادی از جمله سود آوری، بازدهی فروش، بازدهی دارایی و صادرات و ... مورد مقایسه قرار می دهد و پس از آن شرکت ها در قالب گروه صنعتی خود بررسی می شود.
در فهرست شرکت های برتر ایران تمامی فعالیت های اقتصادی اعم از خدماتی، صنعتی و ... که در مفهوم عام خود می توانند رقیب یکدیگر در تخصیص منابع جامعه باشند، در کنار یکدیگر حضور دارند.
در پاسخ به این سئوال که چرا ''میزان فروش'' شركت، شاخص اصلی در انتخاب شرکت های برتر است؟ باید گفت: میزان اثرگذاری فعالیت یک بنگاه اقتصادی در ابعاد اقتصاد ملی، رابطه مستقیمی با میزان فروش شرکت دارد. فروش شرکت، میزان تعامل بنگاه را با ساختار اقتصادی کشور نشان می دهد و هرچه بنگاهی تعامل بیشتری با سایر اجزاء اقتصادی داشته باشد، رونق و رکود آن اهمیت بیشتری می یابد.
بنابراین انتخاب و رتبه بندی شرکت ها براساس شاخص "حجم فروش" از منطق اقتصادی و مدیریتی برخوردار است چراکه موضوع "رشد شرکت ها" اهمیت و جایگاه ویژه ای در اقتصاد و مدیریت دارد.
"فروش" مهمترین خروجی نهایی شرکت تجاری است و به خصوص "روند فرش"، نتیجه تعامل بسیاری از عوامل کمی و کیفی، درونی و بیرونی شرکت را نشان می دهد و بالاخره اینکه، ورود به عرصه رقابت جهانی تنها برای شرکت های بزرگ(با فروش بالا) میسر است.
مقایسه و رتبه بندی شرکت های برتر ایران که همه ساله از سوی سازمان
مدیریت صنعتی انجام می شود براساس اطلاعات مالی مندرج در صورت های مالی شرکت ها است که در پاسخ به فراخوان عمومی و مکاتبه های مستقیم و پیگیری های متعدد بعدی از سوی این سازمان بدست می آید.
سازمان مدیریت صنعتی، چهاردهمین دوره رتبه بندی شرکت های برترایران(IMI-100) را از شهریورماه امسال آغاز کرده و 24بهمن ماه امسال بابرپایی همایشی، 400 شرکت بزرگ و 100شرکت برتر ایران در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما معرفی خواهد شد.